Week van het Nederlands Bier Algemene informatie over het Festival

1. Locatie en bereikbaarheid 
Het Nederlans Bierproeffestival vindt plaats in de Grote Kerk in Den Haag. Informatie over parkeren en dergelijke is te vinden op www.grote-kerk.nl. Houdt er rekening mee dat er op vele plaatsen in Den Haag, in het bijzonder in de binnenstad, aan de weg wordt gewerkt. Ook rondom de Grote Kerk. Het advies is daarom zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Mocht je toch met de auto komen, gebruik dan de P&R gelegenheden om te parkeren.

2. Toegang en garderobe
We willen benadrukken dat de toegang vanaf 18 jaar is. Dit heeft te maken met de vergunning die voor het festival is verstrekt. Om die reden is het ook belangrijk om je gekochte ticket(s) te personaliseren. Doe dat tijdig.We willen benadrukken dat de toegang vanaf 18 jaar is.  Dit heeft te maken met de vergunning die voor het festival is verstrekt. Om die reden is het ook belangrijk om je gekochte ticket(s) te personaliseren. Doe dat tijdig.

Bij de ingang vind je een garderobe voor jassen. Er zijn geen lockers. In de kerk zijn alleen kleine tassen toegestaan. Neem dus grote tassen niet mee.

3. Brouwers en bieren
Alle informatie over de deelnemende brouwers, hun bieren en een plattegrond van de kerk is te vinden op  weekvanhetnederlandsebier.nl/festival

4. Privé bierproeverij o.l.v. een StiBON-sommelier
Nieuw dit jaar is dat je een privé bierproeverij kunt doen onder leiding van een StiBON sommelier. Voor een groep tot max 6 personen kost dit €3,- per kwartier en voor een groep tussen de 7 en max 12 personen €6,- euro per kwartier. Prijs is exclusief de te proeven bieren. 

Lijkt je dit leuk? Stuur dan snel een mail naar planning@stibon.nl en reserveer jouw dag en tijdvak.

5. VIP masterclass door StiBON.
Dit jaar is het ook mogelijk deel te nemen aan een VIP masterclass. Deze masterclass begint een uur voordat de deuren opengaan en wordt gegeven door een StiBON  docent. Daarna kan je volop genieten van het festival. Hoe exclusief wil je het hebben! Deze masterclass is te boeken via de ticketshop, maar wees snel want er is beperkt plaats.

6. Masterclasses
Tijdens het Nederlands Bierproeffestival worden dagelijks diverse inspirerende masterclasses gegeven. Zoals de Silent Walking Masterclass waarbij je tijdens een wandeling door de kerk onder leiding van een biersommelier en met een koptelefoon op ingewijd wordt in de geheimen van bier. Of masterclasses waarbij je combinaties met bier kan proeven zoals met kaas, barbecue en ander lekkers. Deze masterclasses worden gegeven door de bekende internationale biersommelier Arvid Bergström. Koop van tevoren je tickets voor deze masterclasses zodat je weet dat er nog plek is.

7. Munten
Ons advies is om van tevoren via de ticketshop munten te kopen zodat je niet eerst in de rij hoeft te staan. De ervaring leert dat er na opening altijd een rij is. Dus wil je meteen bier proeven, koop dan eerst je munten via de ticketshop. Je munten liggen dan voor je klaar bij de entree.

Naar hoofdpagina
4646