Openingsfestival

Nederlands Bierproeffestival
Het Nederlands Bierproeffestival is het openingsevenement van de Week van het Nederlandse Bier en wordt georganiseerd door branchevereniging Nederlandse Brouwers. De 8e editie van Nederlands Bierproeffestival zal plaatsvinden op 16, 17 en 18 mei in Den Haag.

Openingstijden
Donderdag 16 mei van 18:00 - 22:00 uur
Vrijdag 17 mei van 16:00 - 22:00 uur
Zaterdagmiddag 18 mei van 13:00 - 17:00 uur
Zaterdagavond 18 mei van 18:00 - 22:00 uur

Minimum leeftijd:
Het Nederlands Bierproeffestival is alleen toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder. Ook baby’s en kleine kinderen in kinderwagens en/of draagzakken worden niet toegelaten.


Tickets online:

Op deze website kun je tickets bestellen voor het Nederlands Bierproeffestival. Ticketprijs voor de donderdag en zaterdag is €13,00 en voor vrijdag €15,50. Ook is het mogelijk om alvast munten te bestellen via de site. Voor 1 festivalmunt betaal je €2,50. Met festivalmunten kun je bier bestellen en maaltijden/hapjes bij de diverse fioodstands. Indien een sessie niet is uitverkocht, is het mogeljk om ook aan de deur entreetickets te kopen. Hiervoor wordt €1,00 extra in rekening gebracht.
Elke festivaldag worden diverse interessante (walking) masterclasses en workshops gegeven. Entreebewijzen zijn online te koop via de ticketshop (alleen i.c.m. een entreebewijs voor het festival), of tijdens festivaldagen in de kerk zelf. Masterclasses voor meer informatie over deze masterclasses. Programma
Drie dagen lang presenteren 45 Nederlandse brouwerijen meer dan 250 bieren op het Nederlands Bierproeffestival. De Grote Kerk wordt omgetoverd tot een sfeervol festivalterrein. Op een deel van het kerkplein is er een terras met diverse foodtrucks. Tijdens het festival is er de mogelijkheid om met brouwmeesters in gesprek te gaan over hun bieren en het brouwproces.

Er worden diverse interessante masterclasses gegeven door deskundige bierkenners, waarin men o.a. meer kan leren over de diverse bierstijlen. Uiteraard kunnen bezoekers bij de verschillende foodstand ook genieten van mooie bier en foodcombinaties.

Op 16 mei wordt de Mitra Award ‘Het Beste Bier van Nederland 2019’ uitgereikt in de Grote Kerk.


Nieuwsgierig naar de editie van dit jaar? Bekijk dan onderstaand filmpje.


Zin in nog meer impressies van het Nederlands Bierproeffestival 2018? Kijk dan in onze gallery.

Tickets

Nederlands Bierproeffestival
Tickets bestellen