Masterclasses 2022

Tijdens het Nederlands Bierproeffestival worden dagelijks diverse interessante masterclasses gegeven. Zoals de Silent Walking Masterclass waarbij je tijdens een wandeling door de kerk onder leiding van een sommelier en met een koptelefoon op ingewijd wordt in de geheimen van bier. Of masterclasses waarbij je ook lekkere combinaties met bier gaat proeven, zoals met kaas, met lekkers, vega en barbecue. 

Je kunt je nu inschrijven voor een van de masterclasses. Heb je al een ticket, ga dan rechtstreeks naar de masterclasses tickets.  Heb je nog geen ticket, ga dan naar de ticketshop. 

Tjdens de festivaldagen kun je je inschrijven bij de muntenbalie in de kerk. Doe het snel, want vol is vol. Betaling op het festival kan alleen met festivalmunten!

De  volgende masterclasses worden gegeven. Scrol naar onder voor het tijdschema!

Overzicht masterclasses

Silent Walking Masterclass
Onder bezielende leiding van verschillende biersommeliers en StiBON docenten ga je op een verkenningstocht van ongeveer 45 minuten door de kerk en langs verschillende brouwerijen waar bieren geproefd worden. Tijdens de Silent Walking Masterclass worden verschillende bierthema's belicht om de kennis van de bezoeker te vergroten en het enthousiasme voor mooie bieren nog meer aan te wakkeren. Denk aan thema's als de basisingredienten van bier en wat het doet met de smaak in bier, nieuwe lager trends, bieren uit bepaalde windstreken, geschiedenis van biertypen of: leren wat je welke bieren je nou lekker vindt! Deze masterclass start elk uur en begint bij de StiBON stand, waar je je ook kan inschrijven. Bijdrage 4 munten.

Bier en Barbecue
De masterclass duurt 45-50 minuten en we beginnen op tijd. In een aantal ronden proef je tenminste vier bieren met bijpassende gerechten die met de barbecue zijn gemaakt. De sommige gerechten komen uit het boek, Bier en Barbecue. En het is niet alleen vlees! De smaken van de barbecue passen bij de vaak maillard-smaken van de barbecue. Heb je weleens barbecuebiersaus geproefd? Kom je lekker genieten? Bijdrage 6 munten.

Bier en Kaas
In een aantal ronden proef je tenminste vier bieren met bijpassende kazen. Niet elke kaas-sessie is hetzelfde, er zijn veel combinaties met bieren en kazen mogelijk. De meeste combinaties komen uit het boek, Bier en Kaas. Bier en kaas is een fantastische combinatie, het zout uit de kaas helpt de smaak van het bier. De kazen kun je na afloop op de kaasstand van Annelies ook verkrijgen. Het alcohol en koolzuur spoelt het vettige van de kaas! Duur is 45 à 50 minuten. Bijdrage 5 munten. 

Bier en Vega
In een aantal ronden proef je bier met bijpassende vegetarisch hapjes, denk aan een paddenstoelenburger, vegan-chocoladetaart en dingen met noten, fruit of vegetarische kaas. Sommige combinaties zijn nu al de favoriet van de proevers. Misschien proef je ook wel de huisgemaakte bierazijn en daarna andere hartige en zoete dingen! Al overtuigd?! Duur is 45 à 50 minuten. Bijdrage 5 munten. 

Bier en Lekkers
In een aantal ronden proef je bieren met bijpassende bites, denk aan chocolade, fruit of andere borrelhappen. We beginnen met het proeven van chocolade en bier en proeven daarna andere lekkere dingen! Denk aan bijvoorbeeld chocoladetaart met bierstroop en pure chocolade of witte chocolade muffins met een extra twist. Al overtuigd?! Duur is 45 à 50 minuten. Bijdrage 5 munten. 

Met wie kom jij gezellig proeven? Internationaal biersommelier, kok en auteur Arvid Bergström is de host van deze masterclasses. Aan de masterclasses kunnen maximaal 20 proevers meedoen, helaas is geen plek voor anderen (niet-proevers). En de masterclasses beginnen stipt op tijd. Dus wees op tijd!

Tijdschema

Tickets

Drie dagen lang genieten van de heerlijkste bieren. In de tweede helft van januari start de verkoop van toegangtickets, masterclasses en festivalmunten. Houdt deze website in de gaten en volg ons op Facebook en/of Instagram