Foodstands

Het festival is natuurlijk niet compleet zonder foodstands. Zowel in de kerk als op het buitenterras staan diverse stands waar je je heerlijke gerechten kunt bestellen. 

Zebedeüs Koffie & Frituur
Kaasspecialist Alexanderhoeve Bankastraat
Voets Specialiteiten
Bakplaats Pizza!
Chorizos & Co
Berlin's Tasty
Franky’s Culinair
Mobile BBQEnkele bier & food tips:

Gerecht met weinig intense smaken, combineer je goed met een bier met eveneens een niet hoge smaakintensiteit.
Zoals kipfilet of witvis combineren met een bier uit de smaakcategorie Soepel & Subtiel en Fris & Fruitig, bijvoorbeeld een Blond of een Weizen.

Een stevig gerecht met meer vet combineert vaak beter met een steviger bier met wat meer alcohol. Deze bieren vind je vooral in de smaakcategorieën Blond & Krachtig en Donker & Rijk. Voorbeelden zijn:

Een gegrilde steak met een Bockbier is erg lekker.
Een Dubbel is geweldig in combinatie met zoete spareribs.
En vette vis in combinatie met een Tripel.

Bevat een gerecht wat meer kruidigheid dan is een hoppig bier een uitkomst. Een India Pale Ale zijn dan prima keuzes. Is een gerecht echt heet gekruid kies dan liever een verfrissend bier uit de smaakcategorie Soepel & Subtiel, zoals een pilsener.

Ook bij zoete toetjes kun je prachtige combinaties maken. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar overeenkomsten: Een bavarois met chocolade en karamel gaat goed samen met een wat zwaarder zoet bier, die diezelfde aroma’s in zich heeft.
Je kunt ook het contrast zoeken: Een zoet fruitig taartje met rood fruit kan prima samen met een fruitig friszuur bier. Juist die contrasterende combinaties kunnen verrukkelijk zijn. De categorie Intens & Uitdagend is zeer breed en biedt daardoor tal van mogelijkheden.

Het vinden van de juiste combinaties is een zaak van veel leren en proberen. Wil je meer informatie over bier & food combinaties? Neem dan een kijkje op de site van Bier Butler.

Tickets

Nederlands Bierproeffestival
Tickets bestellen