Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden?

Donderdag 16 mei  > 18.00u – 22.00u
Vrijdag 17 mei  >  16.00u – 22.00u
Zaterdagmiddag 18 mei  >  13.00u – 17.00u
Zaterdagavond 18 mei  >  18.00u – 22.00u

Is een muntenticket inclusief entree?

Nee, met een muntenticket kun je alleen in de ticketshop vooraf munten bestellen. Je ontvangt dan een betalingsbewijs, een zogenaamde muntenticket, in je mailbox. Hiermee kun je tijdens het festival bij de 'online muntenkassa' de munten afhalen en hoef je dus niet meer te betalen.
Een muntenticket is dus geen geldig entreeticket. Deze moet je los erbij kopen.

Wat is een muntenticket Bier & Food?

Via de ticketshop kun je online munten kopen voorafgaande aan het festival. Je ontvangt dan een muntenticket en daarmee kun je op het festivalterrein bij de 'online' kassa de munten ophalen. Je hoeft dan niet meer te betalen. Een muntenticket kost 25,00 voor 10 munten. Uiteraard kun je deze munten delen met iemand anders. Ook is het mogelijk om op het festivalterrein munten te kopen (alleen met pin!)

Let op: een muntenticket is geen entreeticket. Deze moet je los aanschaffen.

Kan ik een muntenticket Bier&Food retourneren?
Nee, een muntenticket Bier&Food kun je niet inruilen. Reeds aangeschafte munten kunnen niet meer ingewisseld worden voor geld. Zorg er dus voor dat je tijdig je munten uitgeeft.
Kan ik festivalmunten retourneren?

Reeds uitgegeven festivalmunten worden niet teruggenomen. Muntverkoop stopt half uur voor sluiting.

Wat kan ik kopen voor een festivalmunt?

Met een festivalmunt kun je een biertje naar keuze bestellen bij een van de brouwerijen. In sommige gevallen vraagt een brouwer meer munten voor een (speciaal)bier. Ook de maaltijden en hapjes bij de foodstands kun je met de festivalmunten betalen.
Voor 1 festivalmunt betaal je 2,50 euro.

Vooraf kun je via de online ticketshop festivalmunten aanschaffen, ook zijn munten te koop (alleen met pin!) op het festivalterrein.

Wat zit er in de ticketprijs inbegrepen?

Met je ticket krijg je toegang tot het festivalterrein en ontvang je bij entree een proefglas en een festivalboekje met uitgebreide informatie over bierstijlen en de biermerken die je kunt proeven. Als je een bier wilt proeven dan kun je alleen betalen met een festivalmunt, deze zijn niet inbegrepen in het toegangsticket.

Festivalmunten zijn vooraf via de ticketshop te koop (zogenaamde Bier&Food-ticket) of op het festivalterrein (alleen met PIN!)

Kan ik tickets kopen bij de entree van het festival?

Alleen als er nog kaarten beschikbaar zijn, worden deze verkocht op de dag zelf bij de hoofdkassa. Let op: afgelopen jaren was het festival vooraf online uitverkocht en werden er geen tickets meer aan de kassa verkocht. Wees er dus op tijd bij en koop je ticket nu alvast online.

Kan ik mijn entreeticket omruilen?

Helaas, dat is niet mogelijk. Reeds aangeschaft tickets worden niet retour genomen of omgeruild voor een andere dag/sessie. 

Ik ben mijn ticket kwijt

Balen! Via deze link kan je je ticket weer opvragen.

Is het bier inbegrepen in de prijs van het entreeticket?

Nee, met je entreeticket krijg je alleen toegang tot het festivalterrein op de dag van keuze. Met een festivalmunt (€ 2,50) kun je een biertje naar keuze bestellen bij een van de brouwerijen. In sommige gevallen vraagt een brouwer meer munten voor een bier. Verder kun je met de festivalmunten ook eten, koffie, thee en frisdrank bestellen bij diverse foodstands.

Vooraf kun je via de ticketshop festivalmunten aanschaffen, ook zijn munten te koop (alleen met pin!) op het festivalterrein.

Is het mogelijk met contant geld te betalen?

Nee, op het festival kun je alleen met pin of creditcard betalen. Contant geld wordt dus niet geaccepteerd.

Zijn er ook andere consumpties te koop behalve bier?

Ja zeker! Bij de foodstands kun je frisdrank, sap, koffie en thee bestellen. Ook zijn er verschillende brouwerijen waar je alcoholvrij of alcoholarm bier kunt bestellen.

Mag ik eigen eten of drinken meenemen aan het festival?

Het is niet toegestaan om eigen eten of drinken mee te nemen. Gelukkig zijn er naast brouwerijen ook diverse foodstands.

Is het festival met een rolstoel toegankelijk?

Ja, het terrein is rolstoelvriendelijk en uiteraard helpt het personeel indien gewenst.

Kan ik het festival meerdere dagen bezoeken?

Dit is alleen mogelijk als je meerdere tickets aanschaft. Een ticket is alleen geldig op een specifieke dag. Er is geen pass partout.

Mogen kinderen mee?

Het Nederlands Bierproeffestival is alleen toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder. Ook baby’s en kleine kinderen in kinderwagens en/of draagzakken worden niet toegelaten.

Mogen huisdieren mee?

Nee, huisdieren mogen niet mee.

Moet ik betalen voor het toilet?

Nee, toiletten zijn gratis.

Is er een garderobe?

Ja, er is een bewaakte garderobe waar je gratis je jas en/of tas kunt achterlaten.

Mag ik met een grote tas of rugzak het festivalterrein op?
Het is niet toegestaan om grote tassen of rugzakken mee te nemen naar het festivalterrein. Handtassen met een maximaal A4-formaat zijn uitgezonderd. Grote tassen of rugzakken kunnen gratis worden afgegeven bij de bewaakte garderobe bij entree.
Waar kan ik parkeren?

Als je ons festival bezoekt is het raadzaam om niet met de auto te komen. Parkeren in de binnenstad is lastig en duur. Nog belangrijker: stap niet met alcohol op achter het stuur. Neem de taxi of regel BOB!

Is de Grote Kerk goed te bereiken met het openbaar vervoer?

De Grote Kerk ligt in het centrum van Den Haag en is goed te bereiken met tram, bus, randstadrail en trein. 

Mag er gerookt worden op het festivalterrein?

Roken is alleen toegestaan op de in de aangewezen buitenruimte. In de Grote Kerk mag niet gerookt worden.Geniet, maar wel volgens de regels:

• Toegang vanaf 18 jaar, legitimatie is verplicht. Ook baby’s en kleine kinderen in kinderwagens en/of draagzakken worden niet toegelaten.
• Bezoekers tot 25 jaar moeten zich kunnen legitimeren.
• Roken alleen toegestaan in de aangewezen rookruimte.
• Muntverkoop stopt half uur voor sluiting.
• Reeds uitgegeven festivalmunten worden niet teruggenomen.
• Verkochte entreetickets worden niet retour genomen.
• Het is bezoekers niet toegestaan mee te nemen:
   o wapens en/of andere gevaarlijke voorwerpen.
   o hard en/of softdrugs.
   o blik- of glaswerk.
• Huisdieren zijn niet toegestaan.
• Het is niet toegestaan open vuur te veroorzaken of vuurwerk af te steken op het festivalterrein.
• Het is niet toegestaan om eigen consumpties mee te nemen en/of te nuttigen op het festivalterrein.
• Het is niet toegestaan om grote tassen of rugzakken mee te nemen naar het festivalterrein. Handtassen met een maximaal A4-formaat zijn uitgezonderd. Grote tassen en rugzakken kunnen gratis worden afgegeven bij de bewaakte garderobe bij entree.
• Hinderlijk gedrag en openbaar dronkenschap kunnen leiden tot verwijdering van het evenemententerrein.
• Bezoekers betreden en wonen het evenement bij op eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk voor enige vorm van lichamelijk of geestelijk letsel als gevolg van een bezoek.
• De organisatie is niet aansprakelijk voor zoekgeraakte en/of beschadigde eigendommen, evenals voor schade in welke vorm dan ook aan bezoekers zelf.
• Tijdens het Nederlands Bierproeffestival Den Haag worden foto- en filmopnames gemaakt. Deze opnames kunnen worden verveelvoudigd en openbaar gemaakt worden, waaronder voor promotionele doeleinden.
• Bezoekers zijn verplicht zich te houden aan de voorschriften en aanwijzingen van de organisatie, beveiliging, medisch team en andere partijen.
• Op het Nederlands Bierproeffestival Den Haag is het privacystatement van Stichting Week van het Nederlandse Bier van toepassing. Deze is hier te vinden. 

Tickets

Nederlands Bierproeffestival
Tickets bestellen