Activiteiten in de Week

Vele activiteiten, landelijk en regionaal

Bier is de populairste alcoholhoudende drank in Nederland. Het lijkt zo gewoon, dat we bijna vergeten hoe bijzonder het is. Wist je dat er in Nederland meer dan 500 verschillende brouwerijen bestaan die samen vele honderden verschillende bieren brouwen? Hoog tijd dus om het Nederlandse bier in het zonnetje te plaatsen. We doen dit elk jaar met de ‘Week van het Nederlands Bier’. Tijdens deze week kun je in heel Nederland kennismaken met de verrassende veelheid aan smaken in Nederlands bier, brouwers ontmoeten en ontdekken hoe hij of zij het bier brouwt uit natuurlijke grondstoffen mout, hop, water en gist. De Week van het Nederlandse Bier 2019 vindt plaats van 16 t/m 26 mei 2019.

Tijdens de Week van het Nederlandse Bier kun je kennis maken met de veelzijdige wereld van het Nederlandse bier:
  • Kom bier proeven bij slijterijen en cafés.
  • Ontdek het geheim van de brouwer tijdens het open huis bij brouwerijen door heel het land op 24, 25 en 26 mei 2019.
  • Laat je verrassen door de prachtige combinatie van bier en gastronomie tijdens speciale bierdiners in geselecteerde restaurants.
  • Doe op 21 mei mee aan Pub Quiz WeekNLBier in een cafe bij jou in de buurt en test je kennis over bier en de sector 
  • Ontmoet vrienden bij verschillende bierfestivals in het hele land of tijdens het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag op 16, 17 en 18 mei 2019.
Wil je meer weten over hoe je het beste zelf een bierproeverij kunt organiseren? StiBON Bieropleidingen heeft een ‘StiBON checklist bierproeverij organiseren’ ontwikkeld boordevol tips & tricks.

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 16 tot en met 26 mei 2019.
Bekijk activiteiten