Activiteiten in de Week

Vele activiteiten, landelijk en regionaal

Bier is de populairste alcoholhoudende drank in Nederland. Het lijkt zo gewoon, dat we bijna vergeten hoe bijzonder het is. Wist je dat er in Nederland meer dan 800 verschillende brouwerijen bestaan die samen vele honderden verschillende bieren brouwen? Hoog tijd dus om het Nederlandse bier in het zonnetje te plaatsen. We doen dit elk jaar met de ‘Week van het Nederlands Bier’. Tijdens deze week kun je in heel Nederland kennismaken met de verrassende veelheid aan smaken in Nederlands bier, brouwers ontmoeten en ontdekken hoe hij of zij het bier brouwt uit natuurlijke grondstoffen mout, hop, water en gist. De 9e editie van de Week van het Nederlandse Bier vindt plaats van 27 mei t/m 6 juni 2021.
  • Volg online masterclasses.
  • Ontdek het geheim van de brouwer tijdens het virtuele rondleidingen bij diverse brouwerijen.
  • Doe mee aan bierquizzen en online proeverijen. 
>> Bekijk hier het overzicht van activiteiten <<


Aanmelding activiteiten
Ben jij brouwer, ondernemer, slijter of organisator van een (online) bieractiveit? Meld dat je activiteit aan via deze link.

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 27 mei t/m 6 juni 2021.
Bekijk activiteiten