Nederlandse Brouwerijdagen van start (24 t/m 26 mei)

Datum: 24-05-2019Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei openen 74 Nederlandse brouwerijen hun deuren voor het publiek. Een weekend lang kunnen bezoekers de Nederlandse biercultuur beleven en kennis maken met de grote variëteit aan smaken. Er worden diverse brouwdemo’s, proeverijen en presentaties georganiseerd. De Nederlandse Brouwerijdagen van 24 t/m 26 mei zijn traditiegetrouw de afsluiting van de Week van het Nederlandse Bier, die op 16 mei tijdens het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag begon.

Michel Ordeman, voorzitter van CRAFT licht toe: “Komend weekend openen 74 brouwerijen verspreid over heel Nederland hun deuren voor geïnteresseerde consumenten. Tijdens een rondleiding door de brouwerij, krijgen zij het hele brouwproces van A tot Z te zien. Echt een uniek kijkje achter de schermen, bij zowel kleinschalige als middelgrote en internationale brouwerijen. Wat vaak bijzonder is om te merken, dat consumenten na zo’n rondleiding heel anders hun bier proeven, omdat ze nu het proces en de ingrediënten kennen en dit ook beter kunnen onderscheiden in het bier. Een erg leuke activiteit en een mooie afsluiting van de Week van het Nederlandse Bier!”« Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 16 tot en met 26 mei 2019.
Bekijk activiteiten