Ondernemend Nederland viert biercultuur

Datum: 09-04-2019Ondernemend Nederland viert biercultuur

Tijdens de Week van het Nederlandse Bier van 16 t/m 26 mei zorgen cafés, restaurants, brouwerijen, slijterijen en andere organisaties iedere dag voor diverse bieractiviteiten in het hele land. Van speciale bierdiners en – proeverijen tot quizzen, workshops en bierwandelingen en -rondvaarten. Zo wordt o.a. op dinsdag 21 mei een grote Bier Pubquiz georganiseerd. Tientallen cafés bieden deze speciale Bier Pubquiz aan tijdens de Week van het Nederlands Bier. Organisaties en ondernemers die deze Pubquiz of een andere bieractiviteit willen organiseren tijdens de Week van het Nederlandse Bier 2019, kunnen hun activiteiten eenvoudig aanmelden via deze website.

Dyann van Alderen (voorzitter Week NL Bier): “De Week is de uitgelezen kans voor (horeca)ondernemers om iets unieks te organiseren voor hun gasten. Door het hele land worden bieractiviteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een ‘Week NL Bier-menu’ in een restaurant of een bierproeverij met bijpassende hapjes. Alle activiteiten zijn in één oogopslag te zien op onze website, zodat bierliefhebbers een activiteit in de buurt gemakkelijk kunnen vinden en zich hier voor kunnen aanmelden.”

Activiteit organiseren?
Organisaties en ondernemers die iets willen organiseren tijdens de Week van het Nederlandse Bier 2019 kunnen hun activiteiten eenvoudig aanmelden via de website. Ze kunnen hiermee rekenen op extra (online) promotie en een handige communicatietoolkit.

Meedoen pubquiz
Horecazaken en ondernemers die de pubquiz willen aanbieden op dinsdagavond 21 mei tijdens de Week van het Nederlands Bier 2019 kunnen zich eenvoudig aanmelden via deze website en de pubquiz kopen. Ze ontvangen vervolgens de quiz met fotoronde, fragmentenronde en diverse vragenrondes inclusief antwoordformulieren en -boekjes. Bestellen is mogelijk tot dinsdag 16 mei tot 12.00 uur.

Globaal programma
• 16 mei t/m 26 mei: Tientallen bieractiviteiten door het hele land
• 16 mei: officiële opening van de Week van het Nederlands bier + bekendmaking Beste Bier van Nederland 2019
• 16 mei t/m 18 mei: Nederlands Bierproeffestival Den Haag
• 17 mei: Lancering Mega COLLAB
• 21 mei: Pubquiz WeekNLBier
• 24 mei t/m 26 mei: Nederlandse Brouwerijdagen

« Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 1 t/m 11 oktober 2020.
Bekijk activiteiten