6e Week van het Nederlandse Bier van 11 t/m 21 mei 2017

Datum: 14-02-2017
6e Week van het Nederlandse Bier van 11 t/m 21 mei 2017

Van 11 mei tot en met 21 mei vindt de Week van het Nederlandse Bier voor de zesde keer plaats. Tijdens deze jaarlijks terugkerende week kunnen consumenten kennis maken met de rijkheid van de Nederlandse biercultuur. Ze proeven de verscheidenheid aan Nederlandse bieren tijdens bierproeverijen en festivals, ze ontdekken de mogelijkheden van bier & spijs bij speciale biermenu’s in de horeca en kunnen genieten van tal van andere activiteiten die rondom Nederlands bier worden georganiseerd door heel Nederland. De week is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. Voor meer informatie over alle activiteiten zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Traditiegetrouw start de Week met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag (11 tot en met 13 mei) waar bezoekers kunnen genieten van meer dan 150 soorten Nederlandse bieren gepresenteerd door 43 brouwerijen. Op 19, 20 en 21 mei wordt de Week afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen. In dit weekend openen de Nederlandse brouwerijen hun deuren voor publiek.

Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier: “Bier is in Nederland ongekend populair. Zo telt ons land op dit moment meer dan 425 brouwerijen die gezamenlijk vele honderden verschillende bieren brouwen. Dit is ook terug te zien in de horeca waar bier een steeds prominentere plaats op de menukaart inneemt. De Week van het Nederlandse Bier is een mooi moment om de grote variëteit aan smaken en mogelijkheden onder de aandacht te brengen!”


Globaal programma
• 11 mei: Officiële opening van de Week van het Nederlands Bier
• 11 mei t/m 13 mei: Nederlands Bierproeffestival in Den Haag
• 19, 20 en 21 mei: Nederlandse Brouwerijdagen
• Gedurende hele Week: tal van activiteiten door heel het land

Aanmelden activiteiten
Horecagelegenheden, brouwerijen, slijterijen, retail (etc.) die iets willen doen tijdens de Week van het Nederlandse Bier 2017 kunnen hun activiteit eenvoudig aanmelden via de website en kunnen hiermee tevens rekenen op extra promotie.

Stichting Week van het Nederlandse bier
De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zich verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, CRAFT, Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! magazine en Bier Consumenten vereniging PINT. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.« Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 27 mei t/m 6 juni 2021.
Bekijk activiteiten