Jubileumeditie Nederlands Bierproeffestival Den Haag dit jaar nog groter

Datum: 09-05-2016

Van 19 tot en met 21 mei neemt het Nederlands Bierproeffestival de Grote Kerk in Den Haag weer over. Tijdens deze jubileumeditie van het festival wordt flink uitgepakt: er zijn 43 Nederlandse brouwerijen aanwezig, zij presenteren samen 200 verschillende bieren. Daarnaast is er dit jaar een foodtruckplein naast de Grote Kerk en zijn er ook diverse live optredens. Voor meer informatie en tickets: http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/algemene_informatie. Het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag markeert tevens de opening van de Week van het Nederlandse Bier, waarbij door heel het land ruim een week diverse biergerelateerde activiteiten worden georganiseerd.

Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers: “We pakken dit jaar groots uit met het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag. Vorig jaar was ons festival al snel uitverkocht. Nu we buiten een Foodtruckplein gaan inrichten, kunnen we nog meer bezoekers verwelkomen en niet alleen laten kennismaken met de diversiteit aan bier van eigen bodem, maar tegelijkertijd laten genieten van heerlijke gerechten en live muziek.”

Programma
Het Nederlands Bierproeffestival vindt plaats op donderdag 19 mei (18u – 22u), vrijdag 20 mei (16u – 22u), zaterdagmiddag 21 mei (13u – 17u) en zaterdagavond 21 mei (18u – 22u). Tijdens het festival kunnen bezoekers op ontdekkingstocht naar de lekkerste bieren uit Nederland. Bezoekers die meer willen weten over het brouwproces, de ingrediënten van bier en mooie bier & spijs combinaties, kunnen hun vragen stellen aan de brouwmeesters en aan de bieradviseurs van StiBON. Ook worden er elke dag verschillende interessante masterclasses georganiseerd, waar bezoekers zich ter plekke voor kunnen inschrijven. Alle informatie staat op de website: http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/openingsfestival

Activiteiten
Week van het Nederlandse Bier
Het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag markeert tevens de opening van de Week van het Nederlandse Bier, waarbij door heel het land ruim een week diverse biergerelateerde activiteiten worden georganiseerd. Het publiek krijgt onder andere de kans om te ontdekken hoe de verschillende bieren gebrouwen worden. In het laatste weekend, 28 en 29 mei, openen ruim 90 brouwerijen in heel Nederland hun deuren voor het publiek tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen.« Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 27 mei t/m 6 juni 2021.
Bekijk activiteiten