19 t/m 29 mei: Week van het Nederlands Bier in teken van vijfjarig jubileum

Datum: 01-03-2016
19 t/m 29 mei: Week van het Nederlands Bier in teken van vijfjarig jubileum

 

Van 19 mei tot en met 29 mei pakt de Week van het Nederlandse Bier groots uit en kunnen bierliefhebbers weer hun hart ophalen. Deze jaarlijks terugkerende week waarin het bier van eigen bodem centraal staat, viert namelijk zijn vijfjarig jubileum. Tijdens de Week kan men onder andere genieten van proeverijen, bier- & gastronomieactiviteiten en bierwandeltochten. De week vangt traditiegetrouw aan met het Nederlands Bierproeffestival in de Haagse Grote Kerk (19 tot en met 21 mei) waar bezoekers kunnen genieten van 150 soorten Nederlandse bieren gepresenteerd door 40 brouwerijen. In het laatste weekend (28 & 29 mei) openen de Nederlandse brouwerijen hun deuren voor publiek. De week is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. Voor meer informatie zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier:
“Het aantal brouwerijen blijft stijgen en inmiddels telt ons land er al meer dan 300. Bovendien zien we het aantal Nederlandse biersoorten ook nog steeds groeien en heeft de bierliefhebber tegenwoordig een zeer ruime keuze. Kortom, de Nederlandse biersector is volop in beweging en toont zijn innovatieve karakter. Daar zijn we als Stichting erg trots op en de jubileumeditie van de Week van het Nederlandse Bier is een mooie gelegenheid om dat eens goed met elkaar te vieren!” 

Globaal programma

  • 19 mei: Officiële opening van de Week van het Nederlands Bier
  • 19 mei t/m 21 mei: Nederlands Bierproeffestival in Den Haag

  • 28 & 29 mei: Nederlandse Brouwerijdagen

  • Gedurende hele Week: tal van activiteiten door heel het land

Activiteiten
Een groot aantal partijen organiseert tijdens de Week van het Nederlandse Bier iedere dag tal van biergerelateerde activiteiten. Het publiek krijgt onder andere de kans om te ontdekken hoe bieren worden gebrouwen. In het laatste weekend openen brouwerijen in heel Nederland hun deuren voor het publiek. De opening van de week zal groots gevierd worden met het Nederlandse Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag, waarbij er dit jaar ook heerlijk gegeten kan worden op het foodtruckplein. Tevens vinden er tal van muzikale optredens plaats van diverse bands en dj’s.


Aanmelden activiteiten
Horecagelegenheden, brouwerijen, slijterijen, retail (etc.) die iets willen doen tijdens de Week van het Nederlandse Bier 2016 kunnen hun activiteit eenvoudig aanmelden via de website en kunnen hiermee tevens rekenen op extra promotie.

 

Stichting Week van het Nederlandse bier
De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zicht verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! magazine en Bier Consumenten vereniging PINT. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

 « Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 27 mei t/m 6 juni 2021.
Bekijk activiteiten