Nieuwe datum Week van het Nederlandse Bier 2016 bekend

Datum: 08-06-2015

De Week van het Nederlandse Bier 2015 was een groot succes. Bierliefhebbers hebben van 28 mei tot en met 7 juni kunnen genieten van Nederlands bier en de Nederlandse biercultuur. De Week begon met het driedaagse Nederlands Bierproeffestival dat in totaal 5.000 bezoekers trok. Tijdens het festival lanceerden de Brouwers van Nederland de biercampagne ‘Love Beer’. Met deze campagne willen de brouwers laten zien dat zowel man als vrouw kan genieten van een glas bier. Ook werden er door het hele land 120 activiteiten georganiseerd. Van bierproeverijen tot masterclasses en bierwandelingen tot speciale spijs- en bieravonden. De Week van het Nederlandse Bier werd traditiegetrouw afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen. Een recordaantal van honderd brouwerijen openden hun deuren voor bezoekers op 6 en 7 juni. Wegens het succes heeft de Stichting Week van het Nederlandse Bier een vijfde editie aangekondigd; namelijk van 19 tot en met 29 mei 2016. Ook dan wordt de Week weer afgetrapt met het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag van 19 mei tot en met 21 mei en afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen op 28 en 29 mei. Voor meer informatie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier: “De Week van het Nederlandse Bier 2015 was weer een groot succes. Het is bijzonder om te zien hoe goed de biersector met elkaar samenwerkt en dat elk jaar steeds meer bierliefhebbers het Nederlands Bierproeffestival, de bieractiviteiten en de Nederlandse Brouwerijdagen bezoeken. We kijken uit naar de volgende editie en hopen dan op een nog hogere opkomst!”

Stichting Week van het Nederlandse Bier
De hele biersector heeft zich verenigd in de Stichting Week van het Nederlandse Bier met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland verder kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&Co, Bierburo en Birdy Publishing / Bier! magazine. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

 « Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 27 mei t/m 6 juni 2021.
Bekijk activiteiten