100 brouwerijen openen hun deuren tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen

Datum: 02-06-2015

In het laatste weekend van de Week van het Nederlandse Bier vinden er door heel Nederland de Nederlandse Brouwerijdagen plaats. Op zaterdag 6 en zondag 7 juni openen een recordaantal van honderd brouwerijen hun deuren. Bezoekers kunnen kennismaken met de grote diversiteit aan brouwerijen en met eigen ogen het brouwproces van bier zien. Tevens worden er brouwdemonstraties, proeverijen en presentaties georganiseerd om het publiek te informeren over de grote variëteit aan smaken die er in Nederland gebrouwen worden. Voor meer informatie: http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/nederlandse_brouwerijdagen 

Passie voor bier overbrengen op bezoekers
Kleine en grote brouwerijen openen hun deuren tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen, dat ieder jaar wordt georganiseerd door het Klein Brouwerij Collectief (KBC). Zo ook brouwerij Crooked Spider in Wassenaar. Een van de kleinste brouwerijen in Nederland waar zelf geproduceerd wordt. Eigenaar Niels Beekhuizen: “De Nederlandse Brouwerijdagen zijn een goede manier om onze passie voor bier over te brengen op bierliefhebbers. Als je eenmaal besmet raakt met het biervirus, ben je er dag en nacht mee bezig. Ook kunnen bezoekers tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen met eigen ogen zien hoe wij met de producten bezig zijn. Ik vind het leuk om dit met hen te delen”. 

Brouwerij Amsterdam Brewing Company  (ABC) geeft aan trots te zijn om deel te nemen aan dit evenement.  “Nederlands bier van kleine brouwerijen is een revolutie op het gebied smaak, keuze en lokaal ambacht. Complimenten aan PINT die zich al jaren inzetten voor de Nederlandse biercultuur”.

In Nijmegen opent Brouwerij Oersoep in het weekend van 6 & 7 juni de deuren voor publiek: “Mensen zijn zeer welkom op onze brouwerij met proeflokaal op het Honigcomplex te Nijmegen. Door Oersoep open te stellen tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen kunnen we laten zien hoe divers het Nederlandse bierlandschap aan het worden is door het groeiend aantal kleine brouwerijen. Bierliefhebbers kunnen bijdragen aan deze groei door deel te nemen aan een van de crowdfundingscampagnes van deze brouwerijen. Kom samen met ons proosten op Nederlands bier!”.

Naast de kleine lokale brouwerijen nemen ook een aantal grote brouwerijen deel aan de Nederlandse Brouwerijdagen. Bavaria is een van de deelnemende brouwerijen: "Wij openen net als voorgaande jaren in het weekend de deuren van onze brouwerij, dit jaar op 6 en 7 juni. Iedereen die een kijkje achter de schermen wil nemen is van harte welkom en hoeft hier maar 5 euro voor te betalen in plaats van 15 euro normaal. In de aanloop naar deze dagen is er een speciale avond voor de dames georganiseerd over chocolade en bier op woensdag 3 juni. Op vrijdag 5 juni kan er worden gestreden om de eer en diverse prijzen tijdens de Bavaria Pubquiz. Het belooft weer een mooie week te worden! We kijken er erg naar uit".« Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 27 mei t/m 6 juni 2021.
Bekijk activiteiten