Week van het Nederlandse Bier 2015 officieel geopend in Den Haag

Datum: 28-05-2015
Week van het Nederlandse Bier 2015 officieel geopend in Den Haag

Een week lang bier van eigen bodem centraal met de aftrap tijdens groots Bierproeffestival
Vanavond heeft locoburgemeester van Den Haag Ingrid van Engelshoven het eerste biervat aangeslagen en daarmee de vierde editie van de Week van het Nederlandse Bier officieel geopend. Zij deed dit in de Grote Kerk, waar het recordaantal van maar liefst 41 Nederlandse brouwerijen aanwezig zijn bij het driedaagse Nederlandse Bierproeffestival. De opening is het begin van een ruime week (28 mei tot en met 7 juni) aan activiteiten waarbij bierliefhebbers kennis kunnen maken met de veelzijdigheid van Nederlands bier en de bruisende biersector. Daarnaast kan er worden deelgenomen aan uiteenlopende masterclasses gegeven door ervaren bierkenners. Ook wordt op zaterdag 30 mei de landelijke finale Blind Bier Proeven georganiseerd. De Week van het Nederlandse Bier wordt afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen in het weekend van 6 en 7 juni. Tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen openen een recordaantal van maar liefst 100 brouwers hun deuren. Voor meer informatie: http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/

Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier: “Het is ongelooflijk wat er in Nederland op biergebied allemaal gebeurt. Tientallen, misschien wel honderden nieuwe bieren van bestaande en nieuwe brouwers naast de geweldige bieren die er al zijn. Steeds meer grote en kleine evenementen en festivals. Bier leeft als nooit te voren. Dat is fantastisch om te zien. De Week van het Nederlandse Bier biedt de uitgelezen mogelijkheid dat allemaal te ontdekken.” 

Ook locoburgemeester Ingrid van Engelshoven benadrukt; ”Trots dat de Week van het Nederlandse Bier voor de vierde keer in Den Haag wordt afgetrapt. Een evenement dat past in de prachtige binnenstad."

Activiteiten
Tijdens de Week van het Nederlandse Bier worden er door heel het land uiteenlopende bieractiviteiten georganiseerd. De bierwandeltochten en proeverijen tot lokale bierfestivals, speciale masterclasses en bier & gastronomieavonden. De week gaat van start met het recordaantal van 100 verschillende Nederlandse bieren op het driedaagse Nederlandse Bierproeffestival in Den Haag en eindigt met de Brouwerijdagen in het weekend van 6 en 7 juni. Op deze dagen stellen brouwerijen hun deuren open voor het publiek en geven ze een kijkje achter de schermen. Voor een overzicht van alle activiteiten en het kopen van online tickets voor het Nederlandse Bierproeffestival in Den Haag. Zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Bier van eigen bodem
In de Week van het Nederlandse Bier staat het bier van eigen bodem centraal. De week is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier waarin de hele biersector is verenigd. In de Stichting zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, PINT, MITRA Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers. Bier&cO, Bierburo en Birdy Publishing/Bier!Magazine. Zie voor alle informatie over de Week van het Nederlandse Bier: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

 « Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 27 mei t/m 6 juni 2021.
Bekijk activiteiten