Recordaantal van 40 brouwerijen tijdens Nederlands Bierproeffestival Den Haag

Datum: 13-04-2015
Recordaantal van 40 brouwerijen tijdens Nederlands Bierproeffestival Den Haag

Van donderdag 28 mei tot en met zaterdag 30 mei vindt het Nederlands Bierproeffestival plaats in de Grote Kerk in Den Haag. Voor de vierde keer strijkt het festival neer in de hofstad waarmee tevens de aftrap wordt gegeven voor de Week van het Nederlandse Bier 2015. Tijdens het Nederlands Bierproeffestival is een recordaantal van 40 brouwerijen aanwezig om de bezoekers te laten proeven en genieten van meer dan 150 biersoorten. Daarnaast kan er worden deelgenomen aan uiteenlopende masterclasses gegeven door ervaren bierkenners. Ook wordt op zaterdag 30 mei de landelijke finale Blind Bier Proeven georganiseerd. Voor meer informatie over het programma, een overzicht van de deelnemende brouwerijen en het kopen van entreetickets zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl   

WeekNLBier app
Met behulp van de WeekNLBier app kan men alle bieren opzoeken die tijdens het Bierproeffestival worden gepresenteerd. De bieren die tijdens het festival worden geproefd, kunnen ook via de app worden geranked. Daarnaast kunnen alle activiteiten die tijdens de Week van het Nederlandse Bier plaatsvinden worden opgezocht.

Globaal programma

Donderdag 28 mei 2015
15.30u – 18.00u: Officiële opening voor genodigden
18.00u – 22.00u: Open voor bezoekers

Vrijdag 29 mei 2015
16.00u – 22.00u: Open voor bezoekers

Zaterdag 30 mei 2015
13.00u – 17.00u: Open voor bezoekers
18.00u – 22.00u: Open voor bezoekers

Tickets
Tickets kunnen nu al online worden besteld voor €13,50 per persoon. Hiervoor ontvangen bezoekers een proefglas en twee consumptiemunten. Tickets kunnen worden besteld via: http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/tickets.

Stichting Week van het Nederlandse bier
De hele biersector heeft zich verenigd in de Stichting Week van het Nederlandse Bier met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland verder kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&Co, Bierburo en Birdy Publishing / Bier! magazine. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.« Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 27 mei t/m 6 juni 2021.
Bekijk activiteiten