Recordaantal bezoekers Opening Week van het Nederlandse Bier 2014

Datum: 21-05-2014
Recordaantal bezoekers Opening Week van het Nederlandse Bier 2014

De Week van het Nederlandse Bier is voortvarend van start gegaan. Ruim 4000 bezoekers bezochten op 15, 16 en 17 mei de Opening van de Week van het Nederlandse Bier in de Grote Kerk Den Haag. De driedaagse Opening, die traditiegetrouw plaatsvindt tijdens het Nederlands Bierproeffestival Den Haag, vormde de aftrap voor een week aan activiteiten met Nederlands bier.

Nog een week lang activiteiten met bier van eigen bodem
De hele week vinden er nog activiteiten plaats in het kader van de Week van het Nederlandse Bier. Zo initiëren horecaondernemingen en brouwerijen diverse proeverijen, masterclasses, bierwandelingen en speciale spijs&bier avonden. Ook deze activiteiten worden drukbezocht. De Week van het Nederlandse Bier wordt traditiegetrouw afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen op 24 en 25 mei. 92 grote en kleine brouwerijen openen dan hun deuren voor het publiek. Voor een overzicht van alle activiteiten zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Stichting Week van het Nederlandse bier
De hele biersector heeft zich verenigd in de Stichting Week van het Nederlandse Bier met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland verder kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&Co, Bierburo en Birdy Publishing / Bier! magazine. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

 « Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 27 mei t/m 6 juni 2021.
Bekijk activiteiten