Week van het Nederlandse Bier stunt met Partij voor de Bieren

Datum: 07-05-2014
Week van het Nederlandse Bier stunt met Partij voor de Bieren

De afgelopen dag(en) duiken er ineens berichten op over een nieuwe partij: www.partijvoordebieren.nl. Doet deze partij ook mee aan de Europese Parlementsverkiezingen op 22 mei a.s.? De verkiezingsposter laat zien waar de partij staat voor: veel biersoorten, een bruisende biersector en verantwoord genieten. Allemaal ingrediënten die, niet geheel toevallig, ook centraal staan in de derde editie van de Week van het Nederlandse Bier. De Partij voor de Bieren is dan ook een ludieke actie om aandacht te vragen voor de Week van het Nederlandse Bier en alle activiteiten die hierin worden georganiseerd.

Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier: “Ons land telt op dit moment zo’n 200 brouwerijen, variërend van internationale ondernemingen tot micro-brouwerijen. Dit levert veel soorten Nederlandse bieren en bierstijlen op, waar we niet alleen de Nederlandse markt maar ook het buitenland mee weten te bedienen. Daar mogen we best trots op zijn met elkaar! Met de Europese Parlementsverkiezingen als aanleiding, willen we deze trots op een originele manier nog eens extra benadrukken. Kom dan ook kennis maken met het Nederlandse bier en de veelzijdige sector in de Week van het Nederlandse Bier.”

Activiteiten
De Week van het Nederlandse Bier wordt geopend tijdens het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Bezoekers kunnen hier bij ruim 36 grote en kleinere brouwerijen diverse soorten bieren proeven. Verder kan er worden deelgenomen aan verschillende masterclasses en kunnen bezoekers de aanwezige bieren ranken én bestellen via de Mitra webshop. Ook in de Week worden er tal van activiteiten georganiseerd zoals; bierproeverijen, bierwandeltochten, bier&spijs menu’s, bierbrouwwedstrijden en nog veel meer. De week sluit af met de Nederlandse Brouwerijdagen in het weekend van 24 en 25 mei. Voor een overzicht van alle activiteiten en het kopen van online tickets voor het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag, zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Stichting Week van het Nederlandse bier
De Week van het Nederlandse Bier is een gezamenlijk initiatief van de gelijknamige stichting. In de stichting zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&Co, Bierburo en Birdy Publishing / Bier! magazine. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.« Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 27 mei t/m 6 juni 2021.
Bekijk activiteiten