Recordaantal activiteiten tijdens derde editie Week van het Nederlandse Bier

Datum: 24-04-2014

Op donderdag 15 mei gaat de Week van het Nederlandse Bier 2014 van start. Met een recordaantal activiteiten belooft de derde editie een groot succes te worden. Ruim een week lang kunnen bierliefhebbers door heel het land genieten van de rijke Nederlandse biercultuur en de grote diversiteit aan bieren. De Week van het Nederlandse Bier start traditiegetrouw met het Nederlandse Bierproeffestival in Den Haag van 15 t/m 17 mei en sluit af met de Nederlandse Brouwerijdagen op 24 en 25 mei waarbij 92 brouwerijen hun deuren openen voor het publiek. Ook horecaondernemingen initiëren dit jaar tal van activiteiten waaronder proeverijen, masterclasses, bierwandelingen en speciale spijs&bier-avonden. De week is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. Hierin heeft de hele Nederlandse biersector zich verenigd met als doel Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. Voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten gedurende de week zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier: “Met een recordaantal activiteiten zien we de derde editie van de Week van het Nederlandse Bier met vertrouwen tegemoet. Het is mooi om te zien dat dit initiatief steeds meer gaat leven in ons land en naast brouwerijen en slijterijen ook horecaondernemingen activiteiten organiseren gedurende de week. Zelfs in buurland België wordt aandacht geschonken aan Nederlands Bier! Ons land heeft met recht een rijke biercultuur en daar staan we tijdens de Week van het Nederlandse Bier graag eens wat langer bij stil!” 

Activiteiten
In de Week van het Nederlandse Bier kunnen bierliefhebbers in heel Nederland deelnemen aan vele bieractiviteiten. De week gaat van start met het driedaagse Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk te Den Haag en sluit af met de Nederlandse Brouwerijdagen in het weekend van 24 en 25 mei. Op deze twee dagen stellen meer dan 90 brouwerijen hun deuren open voor het publiek en geven ze een kijkje achter de schermen. Voor een overzicht van alle activiteiten en het kopen van online tickets voor het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag, zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Stichting Week van het Nederlandse bier
De hele biersector heeft zich verenigd in de Stichting Week van het Nederlandse Bier met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland verder kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&Co, Bierburo en Birdy Publishing / Bier! magazine. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.« Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 27 mei t/m 6 juni 2021.
Bekijk activiteiten