Week markeert trots op diversiteit aan bier van eigen bodem

Datum: 24-02-2014
Week markeert trots op diversiteit aan bier van eigen bodem

Derde editie Week van het Nederlandse Bier van 15 mei t/m 25 mei 2014

De voorbereidingen voor de derde editie van de Week van het Nederlandse Bier zijn in volle gang. Van donderdag 15 mei tot en met zondag 25 mei 2014 kan ons land wederom genieten van de rijke Nederlandse biercultuur en de grote diversiteit aan bieren. Gedurende de week vinden er in het hele land tal van activiteiten plaats waaronder bierproeverijen, bierwandeltochten, speciale bier&spijsmenu’s en in het laatste weekend de Nederlandse Brouwerijdagen. De opening van de Week van het Nederlandse Bier vindt plaats op donderdag 15 mei in de Grote Kerk in Den Haag en geeft tevens het startsein voor het driedaagse Nederlandse Bierproeffestival. De week is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. Hierin heeft de hele Nederlandse biersector zich verenigd met als doel Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. Voor meer informatie zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier: “De Nederlandse biercultuur leeft als nooit tevoren. We herontdekken de verrassende veelzijdigheid van Nederlandse brouwerijen en hun bieren. De Week biedt een prachtig podium om daarmee kennis te maken. Voor deze derde editie is alweer een groot aantal aanmeldingen voor bieractiviteiten bij ons binnengekomen. Ook dit jaar laten brouwerijen, horeca ondernemers, slijterijen en vele anderen, consumenten weer meegenieten van hun liefde voor bier. Gedurende een ruime week kunnen bierliefhebbers proeven en genieten van de verschillende bieren van Nederlandse bodem en kennismaken met de veelzijdige biersector. Ons land heeft met recht een rijke biercultuur en dat presenteren we tijdens de Week van het Nederlandse Bier met grote trots!”

Activiteiten
In de Week van het Nederlandse Bier kunnen bierliefhebbers in heel Nederland deelnemen aan vele bieractiviteiten. De week gaat van start met het driedaagse Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk te Den Haag en sluit af met de Nederlandse Brouwerijdagen in het weekend van 24 en 25 mei. Op deze data stellen brouwerijen hun deuren open voor het publiek en geven ze een kijkje achter de schermen. Voor een overzicht van alle activiteiten en het kopen van online tickets voor het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag, zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Stichting Week van het Nederlandse bier
De hele biersector heeft zich verenigd in de Stichting Week van het Nederlandse Bier met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland verder kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&Co, Bierburo en Birdy Publishing / Bier! magazine. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.« Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 27 mei t/m 6 juni 2021.
Bekijk activiteiten