Tweede editie Week van het Nederlandse Bier officieel geopend

Datum: 23-05-2013
Tweede editie Week van het Nederlandse Bier officieel geopend
Vanavond heeft Burgemeester van Den Haag en oud-minister Jozias van Aartsen het eerste biervat aangeslagen en daarmee de tweede editie van de Week van het Nederlandse Bier officieel geopend. Hij deed dit op het Spuiplein waar 33 Nederlandse brouwerijen acte de présence geven bij het driedaagse Nederlands Bierproeffestival Den Haag. Tijdens de Week van het Nederlandse Bier, van 23 mei tot en met 2 juni 2013, worden er door het hele land tal van activiteiten georganiseerd ter promotie van het bier van eigen bodem. Er zijn  brouwwedstrijden, bierwandeltochten, proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten. De week wordt afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen op 1 en 2 juni. In dit weekeinde en gedurende de week tonen zeventig brouwerijen hun vakmanschap aan het publiek. Initiatiefnemer is de Stichting Week van het Nederlandse Bier, waarin de hele biersector is verenigd. De Stichting heeft als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier.

Opening

Burgemeester Van Aartsen is blij met de Opening van de Week van het Nederlandse Bier op het Spuiplein in Den Haag: “Fantastisch dat de Week van het Nederlandse Bier een vervolg heeft gekregen en nu voor de tweede achtereenvolgende keer wordt georganiseerd in Den Haag, de stad met een rijke brouwtraditie, waar de laatste jaren steeds meer kleinschalige brouwerijen de deuren openen en zo het bieraanbod verrijken met bieren van hoge kwaliteit.”

Henri Reuchlin, voorzitter van de Week van het Nederlandse bier ziet met enthousiasme de tweede editie van de Week van het Nederlandse Bier tegemoet:  In heel Nederland is er zoveel te doen, van de Waddeneilanden tot Zuid-Limburg en van Twente tot Zeeland: de week is een feest voor alle zintuigen. Proef de passie van de kok die kookt met bier, hoor de enthousiaste verhalen van slijters en kasteleins, zie hoe de brouwer zijn bier brouwt en ontdek al het moois en onverwachte van Nederlands bier en iedereen die erbij betrokken is."

Activiteiten

Tijdens de Week van het Nederlandse Bier worden er veel activiteiten georganiseerd ter promotie van het bier van eigen bodem. Zo kunnen er tot en met zondag 2 juni bekende en onbekende bieren worden geproefd bij tientallen slijterijen en meer dan vijftig cafés. Ook openen ruim zeventig brouwerijen in de week én speciaal in het weekeinde van 1 en 2 juni hun deuren. Het publiek kan op deze dagen persoonlijk kennismaken met het vakmanschap van een brouwer. Verder worden er speciale bierdiners in geselecteerde restaurants georganiseerd en staan er mooie bierfestivals in het hele land op de planning. Een volledig overzicht met alle activiteiten staat op: http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/167/overzicht_activiteiten.html.

Stichting Week van het Nederlandse bier

De Week van het Nederlandse bier is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier waarin de hele biersector is verenigd. In de Stichting zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwers Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, PINT, MITRA Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers. Bier&cO, Bierburo en Birdy Publishing/Bier!Magazine. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

« Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 27 mei t/m 6 juni 2021.
Bekijk activiteiten