Nederlands Bierproeffestival in Den Haag bereikt record aan deelnemende brouwerijen

Datum: 24-04-2013
Nederlands Bierproeffestival in Den Haag bereikt record aan deelnemende brouwerijen

Voor het Nederlands Bierproeffestival op het Spuiplein in Den Haag heeft een recordaantal van 34 brouwerijen zich aangemeld. Hiermee zijn alle beschikbare plaatsen voor het Haagse proeffestival van 23 tot 25 mei vergeven. Zowel grote als kleine speciaalbierbrouwers uit het hele land, bieden tijdens het festival bezoekers een verscheidenheid van ruim 100 Nederlandse bieren aan. Ook zijn er interessante masterclasses onder leiding van echte bierkenners. Het Nederlands Bierproeffestival geeft het startschot voor de tweede editie van de Week van het Nederlandse bier van 23 mei tot en met 2 juni 2013. De officiële opening wordt op 23 mei verricht door burgemeester Jozias van Aartsen.

Festival
Bezoekers kunnen tijdens het festival bij de 34 aanwezige brouwerijen, een verscheidenheid aan Nederlandse bieren proeven; van pils, alcoholvrij en licht alcoholhoudende bieren tot zwaardere speciaalbieren. Ook worden er diverse Masterclasses georganiseerd, waaronder één in samenwerking met de jaarlijkse Tong Tong Fair over “Indische maaltijden en Nederlandse bieren”. Op vrijdag 24 mei vindt het VrijdagMiddagBier (VrijMiBier) plaats voor Haagse ondernemers, organisaties en ministeries. Toegangskaarten voor het festival kunnen online worden besteld. Tegen betaling van 11 euro ontvangt elke bezoeker een proefglas, drie consumptiemunten en een unieke bier(goodie)bag. Voor meer informatie over het festival zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Over de Week van het Nederlandse bier
De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier waarin de hele biersector is verenigd. De Stichting heeft als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bieren. Tijdens de week vinden er in heel Nederland bieractiviteiten plaats, zoals de Nederlandse Brouwerijdagen, proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier, de activiteiten in de week en de laatste ontwikkelingen, zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl.« Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 27 mei t/m 6 juni 2021.
Bekijk activiteiten