Een week lang promotie voor het Nederlandse Bier!

Datum: 24-04-2013
Een week lang promotie voor het Nederlandse Bier!

De tweede editie van de Week van het Nederlandse bier, die plaatsvindt van 23 mei tot en met 2 juni 2013, staat in het teken van het promoten van het Nederlandse bier. Een ruime week kan er bier worden geproefd bij meer dan honderd slijterijen en ruim vijftig cafés. Daarnaast openen in de week én special in het weekeinde van 1 en 2 juni, zo’n zeventig brouwerijen hun deuren voor het publiek. Ook worden er bierdiners in geselecteerde restaurants georganiseerd en staan er diverse bierfestivals in het hele land op de planning. Op donderdag 23 mei 2013 geeft Burgemeester van Den Haag en oud-minister Jozias van Aartsen het startschot voor de Week van het Nederlandse Bier. Hij doet dit tijdens het driedaags Nederlands Bierproeffestival op het Spuiplein in Den Haag.

Grote diversiteit
Het doel van de Week van het Nederlandse Bier is ons land kennis laten maken met het Nederlandse bier en de diversiteit aan smaken en stijlen. Ook de veelzijdige biersector met maar liefst 165 brouwerijen in Nederland, komt uitgebreid aan bod. Zo kunnen bezoekers tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen kennismaken met de brouwers, het brouwproces en de natuurlijke ingrediënten van bier. De week start van 23 tot en met 25 mei met het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag. Aansluitend vinden er tot en met 2 juni in het hele land een groot aantal bieractiviteiten plaats zoals; brouwwedstrijden, wandel- en fietstochten, een historische biertentoonstelling in Wageningen, blindproeverijen, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten. Voor het kopen van tickets voor het Nederlands Bierproeffestival Den Haag en een overzicht van alle activiteiten zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Stichting Week van het Nederlandse bier
De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier waarin de hele biersector is verenigd. De Stichting heeft als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bieren. In de Stichting zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, PINT, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&Co, Bierburo en Birdy Publishing / Bier! Magazine. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl« Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 27 mei t/m 6 juni 2021.
Bekijk activiteiten