Nederlands Bierproeffestival van 23 t/m 25 mei 2013 op Spuiplein Den Haag

Datum: 04-03-2013
Nederlands Bierproeffestival van 23 t/m 25 mei 2013 op Spuiplein Den Haag

Op donderdag 23, 24 en 25 mei vindt op het Spuiplein het Nederlands Bierproeffestival Den Haag plaats. Tijdens het Bierproeffestival bieden tientallen Nederlandse brouwerijen een verscheidenheid aan bieren aan, van grote bierbrouwers tot kleine speciaalbierbrouwers uit alle delen van het land. Met het festival wordt tevens het startschot gegeven voor de opening van de tweede editie van de Week van het Nederlandse Bier van 23 mei tot en met 2 juni 2013.  Traditiegetrouw wordt de opening verricht door burgemeester Jozias van Aartsen.

Cees-Jan Adema, Directeur Nederlandse Brouwers: “Wij zijn erg trots dat we dit jaar voor de tweede keer het Nederlandse Bierproeffestival Den Haag kunnen organiseren. Vorig jaar is de gastvrijheid van de gemeente Den Haag ons uitstekend bevallen. Dit jaar is er zelfs sprake van een intensieve samenwerking tussen Nederlandse Brouwers, gemeente Den Haag en vele Haagse ondernemers, met als hoogtepunt de opening van de Week van het Nederlandse Bier door burgemeester Van Aartsen. Op het Spuiplein zien wij alle mogelijkheden het festival tot een groot succes te maken. Wij nodigen dan ook graag alle bierliefhebbers uit naar het Nederlandse Bierproeffestival Den Haag te komen”.

Unieke ervaring
Het is voor bezoekers een unieke gelegenheid tijdens het Bierproeffestival Den Haag, zoveel Nederlandse bierbrouwers op hetzelfde moment bij elkaar te kunnen treffen. Van dichtbij kan zo ervaren worden van wie het brouwvakmanschap afkomstig is, wat het inhoudt en hoe het bier smaakt. Afgelopen jaar waren er 30 brouwerijen aanwezig, dit jaar hopen we op minimaal 35 brouwerijen. Consumenten kunnen online op www.weekvanhetnederlandsebier.nl hun toegangskaarten voor het festival bestellen. Tegen een betaling van 11 euro krijgen ze bij ontvangst een proefglas, drie muntjes en een unieke bier(goodie)bag, zodat elke bezoeker optimaal kennis kan maken met de diversiteit aan Nederlandse biersmaken.

Programma
Het festival opent op donderdag 23 mei 2013, waarna het  drie dagen lang zal plaatsvinden op het Spuiplein in Den Haag.

Donderdag 23 mei   
16.00 uur                         Officiële opening en besloten borrel
18.00 uur – 22.00 uur        Festival open voor consumenten

Vrijdag 24 mei        
16.00 uur                         Vrijdag Middag Bier voor bedrijven, ministeries en organisaties
16.00 uur - 22.00 uur        Festival open voor consumenten

Zaterdag 25 mei     
12.00 uur – 21.00 uur        Festival open voor consumenten

Voor meer informatie en het kopen van tickets zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl

Over de Week van het Nederlandse bier
Het Nederlandse Bierproeffestival Den Haag vormt de start voor de Week van het Nederlandse Bier, die loopt van 23 mei tot en met 2 juni 2013. De Week van het Nederlandse bier is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier waarin de hele biersector is verenigd. De Stichting heeft als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bieren. Tijdens de week vinden er in heel Nederland bieractiviteiten plaats, zoals de Nederlandse Brouwerijdagen,  proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier, de activiteiten in de week en de laatste ontwikkelingen, zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl.« Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 27 mei t/m 6 juni 2021.
Bekijk activiteiten