Tweede editie Week van het Nederlandse bier op 23 mei 2013 van start

Datum: 04-03-2013

Van 23 mei tot en met 2 juni 2013 start de tweede editie van de Week van het Nederlandse Bier. De week is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. Hierin heeft de hele Nederlandse biersector zich verenigd met als doel Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. Op donderdag 23 mei geeft Burgemeester van Den Haag en oud-minister Jozias van Aartsen tijdens het driedaags Nederlands Bierproeffestival Den Haag, het startschot voor de Week van het Nederlandse Bier. Aansluitend vinden er de hele week in het land bieractiviteiten plaats, zoals de Nederlandse  Brouwerijdagen, brouwwedstrijden, proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten. Voor meer informatie zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Henri Reuchlin, voorzitter Week van het Nederlandse Bier: “Wij zijn erg trots dat we voor de tweede keer de Week van het Nederlandse Bier organiseren. Een gemeenschappelijk initiatief waarin de hele Nederlandse biersector samenkomt is uniek in zijn soort. Grote en kleinere partijen uit de biersector werken in de Stichting Week van het Nederlandse Bier samen om Nederland kennis te laten maken en genieten van de diversiteit van bier. De Week van het Nederlandse Bier in 2012 was een groot succes, waardoor we deze editie nog meer willen uitbouwen. Wij nodigen iedereen dan ook uit zijn/haar bieractiviteit of initiatief aan te melden voor de Week, waardoor we bierliefhebbers op een zo breed mogelijke schaal kennis kunnen laten maken met de Nederlandse bieren en –biercultuur”.

Activiteiten
In de Week van het Nederlandse Bier kunnen consumenten in heel Nederland deelnemen aan verschillende activiteiten. De week wordt geopend tijdens het Nederlands Bierproeffestival op het Spuiplein in Den Haag van 23 mei tot en met 25 mei en afgesloten tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen op en rond het weekeinde van 1 en 2 juni. Gedurende de Week vinden er vele activiteiten plaats. Steeds meer partijen melden initiatieven aan, waardoor het programma zich nog verder vult. Zo kunnen bierliefhebbers kennismaken en proeven van Nederlands bier bij diverse biercafés die aangesloten zijn bij de Alliantie van Bier Tapperijen, bij ruim 100 proeflocaties van Mitra slijterijen en op diverse PINT proefavonden. Ook organiseren de Brand bierbrouwerij en bierconsumentenvereniging PINT dit jaar wederom een brouwwedstrijd voor hobbybrouwers en vindt op 2 juni bij brouwerij Jopen Bier te Haarlem het Open Nederlands Kampioenschap bierbrouwen plaats. Voor een overzicht van alle activiteiten en het kopen van online tickets voor het Nederlands Bierproeffestival Den Haag, zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Stichting Week van het Nederlandse bier
De hele biersector heeft zich verenigd in de Stichting Week van het Nederlandse Bier met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland verder kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, PINT, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&Co, Bierburo en Birdy Publishing / Bier! magazine. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.« Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 27 mei t/m 6 juni 2021.
Bekijk activiteiten