Tweede Week van het Nederlandse Bier van 23 mei tot en met 2 juni 2013

Datum: 13-12-2012
Tweede Week van het Nederlandse Bier van 23 mei tot en met 2 juni 2013

De tweede Week van het Nederlandse Bier vindt plaats van 23 mei tot en met 2 juni 2013. De bierliefhebber kan dan een week lang door het hele land  genieten van een vol en bierig programma.

Net als in 2012 start de Week met een Grande Opening Bierfestival in Den Haag. Drie dagen lang kunnen bierliefhebbers en consumenten hier proeven van de vele soorten Nederlands bier, gebrouwen door grote en kleinere brouwerijen. In de aansluitende week organiseren brouwers, slijters, cafés, restaurants en consumenten uit de hele sector honderden activiteiten door het hele land; van proeverijen en bierdiners tot brouwdemonstraties. De Week wordt afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen waarbij wederom vele brouwerijen hun deuren voor het publiek zullen openen.

Week van het Nederlandse Bier
De gehele biersector heeft zich verenigd in de Stichting Week van het Nederlandse Bier met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. Het is uniek in Europa dat de hele sector van producent tot consument zich met dit doel verenigt. Meer informatie over het initiatief van de Bierweek staat vermeld op de website  http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/. De komende weken zal meer bekend worden over specifieke activiteiten in 2013. « Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 27 mei t/m 6 juni 2021.
Bekijk activiteiten