Burgemeester Jozias van Aartsen opent eerste Week van het Nederlandse Bier

Datum: 03-05-2012
Burgemeester Jozias van Aartsen opent eerste Week van het Nederlandse Bier

Met name België maar zeker ook andere Europese landen kijken met veel bewondering naar wat er in Nederland op biergebied gebeurt. Van 10 tot en met 20 mei 2012 vond de Week van het Nederlandse Bier plaats waaraan inmiddels circa 275 bieractiviteiten gekoppeld zijn. Burgemeester en oud-minister Jozias van Aartsen opende de bierweek op 10 mei 2012 in de Grote Kerk in Den Haag.

In bierland België is het op dit moment nog niet gelukt om alle partijen uit de bierbranche te laten samenwerken om de nationale biercultuur bij de consument onder de aandacht te brengen. Henri Reuchlin, voorzitter van de Stichting Week van het Nederlandse Bier: “We hebben met alle partijen uit de biersector zo’n anderhalf jaar toegewerkt naar de organisatie van één landelijke bierweek met maar één doel: Het Nederlands bier te promoten. Hiermee geven we tegengas aan alle opkomende bierlanden zoals de Verenigde Staten, Aziatische en Scandinavische landen. Dat het leeft blijkt wel uit de tientallen aanmeldingen van activiteiten die de organisatie afgelopen week mocht ontvangen van onder andere hotels, cafés en restaurants.”

Opening
Op donderdag 10 mei 2012 zal de Burgemeester van Den Haag en oud minister van Landbouw Jozias van Aartsen tijdens het openingsevent symbolisch het eerste vat aanslaan en het glas heffen op de Opening van de Week van het Nederlandse Bier! Naast de opening worden ook biertrends en andere bierfeiten gepresenteerd onder andere over Den Haag maar ook landelijk. Aansluitend zullen Heineken topman Philip de Ridder en directeur van Brouwerij De Prael Fer Kok het initiatief en de opzet verder toelichten.

Bier van eigen bodem
Op donderdag 10 en vrijdag 11 mei 2012 geven brouwmeesters van 33 Nederlandse brouwerijen in de grote Kerk in Den Haag aan de bierdrinker de aftrap voor de Week van het Nederlandse Bier. Bierliefhebbers kunnen kennis maken met ruim 100 bieren van eigen bodem en vragen stellen aan de brouwers van 33 grote tot kleine brouwerijen. Op 10 mei 2012 zijn de deuren open van 18.00 tot 22.00 uur. Op vrijdag 11 mei kan er bier geproefd worden van 12.00 tot en met 21.00 uur. Voor een overzicht van alle aanwezige brouwerijen kijk op: www.weekvanhetnederlandsebier.nl/148/overzicht_brouwers.html.  Naast het proeven van bier kunnen er bovendien kosteloos Masterclasses over bier gevolgd worden.« Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 27 mei t/m 6 juni 2021.
Bekijk activiteiten