Eerste Krant van de Week van het Nederlandse Bier gelanceerd

Datum: 25-04-2012
Eerste Krant van de Week van het Nederlandse Bier gelanceerd

Birdy Publishing, uitgever van Bier! magazine, heeft op 25 april 2012 de eerste bierkrant van Nederland gelanceerd: de Krant van de Week van het Nederlandse Bier. Deze 32-pagina's tellende full colour krant verschijnt ter gelegenheid van de Week van het Nederlandse Bier die voor het eerst van 10 tot en met 20 mei 2012 plaatsvindt.

De krant geeft een overzicht van de diversiteit van de Nederlandse biercultuur aan de hand van reportages en interviews. Daarnaast staat het complete programma van de Week afgedrukt op de 4 middenpagina's, met zowel landelijke, regionale als lokale activiteiten. Of het nu gaat om proeverijen, bier & gastronomie of open dagen van brouwerijen. Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan de Grande Opening van 'de Week' op 10 en 11 mei 2012 in de Grote Kerk in Den Haag.

De krant is gedrukt in een oplage van 78.000 exemplaren en wordt gratis verspreid via alle slijterijen van MITRA, via de ABT-cafes (Alliantie van Biertapperijen) en via honderden horecalocaties. Daarnaast wordt de krant gratis toegestuurd aan alle leden van PINT en de abonnees van Bier! magazine. De krant wordt ook gratis uitgedeeld tijdens het openingsfestival.« Terug naar het nieuws-overzicht


Bekijk meer nieuws in ons nieuwsarchief

Week van het Nederlandse Bier

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument dé ‘Week van het Nederlandse Bier’ te organiseren die plaatsvindt van 27 mei t/m 6 juni 2021.
Bekijk activiteiten